Alexandros Balas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Koin pérak Alexandros I "Balas". Tulisan Yunani ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΑΛΕΧΑΝΔΡΟΥ (raja Alexandros).

Alexandros Balas (basa Yunani Ἀλέξανδρoς Bάλας), pangawasa Kakaisaran Seleukia 150-146 SM, nya éta urang nu asalna ti Smyrna jeung mangrupakeun putra Antiokhos IV Epiphanes jeung Laodike IV, jeung mangrupakeun ahli waris tahta Seleukia. Bareng jeung dulurna Laodike VI, Alexandros ngora "dipanggih" ku Herakleides, urut mentri anak buahna Antiokhos IV jeung dulurna Timarkhos, hiji nu berontak di Media nu dihukum paéh ku raja nu keur ngawasa, Demetrios I Soter.[1]

Catetan suku[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Alexandros Balas
Born: Teu kawanoh Died: 146 SM
Saméméhna
Demetrios I Soter
Raja Seleukia
150–146 SM
Sanggeusna
Demetrios II Nikator atawa Antiokhos VI Dionysos