Demetrios II Nikator

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Koin Demetrios II.

Demetrios II (Basa Yunani: Δημήτριος Β` pupus 125 SM), dilandi Nikator (Basa Yunani: Νικάτωρ, "Nu Meunang"), nya éta salahsahiji putra Demetrios I Soter, dulurna Antiokhos VII Sidetes jeung indungna meureunan Laodike V. Anjeunna ngalulugu Kakaisaran Seleukia dina dua période, dipisahkeun dina sababaraha warsih panahanan di Hyrkania di Parthia.[1]

Catetan suku[édit | sunting sumber]


Demetrios II Nikator
Born: Teu kawanoh Died: 125 SM
Saméméhna
Alexander Balas
Kaisar Seleukia
146–139 SM
with Antiokhos VI Dionysos (145–142 SM)
Diodotos Tryphon (142–139 SM)
Sanggeusna
Antiokhis VII Sidetes
Saméméhna
Antiokhos VII Sidetes
Kaisar Seleukia
129–126 SM
with Alexandros II Zabinas (129–123 SM)
Sanggeusna
Kléopatra Theia