Diodotos Tryphon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Diodotos Tryphon
Raja Seleukia
Tryphon coin.jpg
Koin Diodotos Tryphon. British Museum.
Reign Kakaisaran Seleukia: 142 SM – 138 SM
Predecessor Antiokhos VI Dionysos
Successor Antiokhos VII Sidetes

Diodotos Tryphon (Basa Yunani: Διόδοτος Τρύφων) nya éta raja Kakaisaran Seleukia nu Hellenistik. Salaku jénderal, anjeunna ngistrénan Antiokhos VI Dionysos, putra Alexandros Balas nu masih orok, salaku raja Seleukia di Antiokhia. Tapi teras dina 142, kalahka anjeunna sorangan nu ngalawan sang raja jeung nyokot kakawasaan pikeun anjeunna sorangan di Koile-Suriah.

Saméméhna
Antiokhos VI Dionysos
Raja Seleukia
142–138 SM
with Demetrios II Nikator (145–138 SM)
Sanggeusna
Antiokhos VII Sidetes