Ali bin Abi Tolib

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

‘Alī bin Abī Tolib (Arab: علي بن أﺑﻲ طالب, Persia: علی پسر ابو طالب)‎ (599661) nya éta salah saurang pemeluk Islam kahiji ogé kaluarga ti Nabi Muhammad.[1] Numutkeun Islam Sunni, anjeunna nya éta Khalifah pamungkas tina Khulafaur Rasyidin.[1] Sedengkeun Syi'ah miboga pamadegan yén Ali téh nya éta Imam sakaligus Khalifah mimiti anu dipilih ku Rasulullah Muhammad SAW.[1] Unikna sanajan Sunni teu ngaku konsép Imamah maranehna satuju nyebat Ali ku sebutan Imam, ahirna Ali jadi hiji-hijina Khalifah anu sakaligus Imam.[1] Ali nya éta dulur ti Muhammad, jeung sabada nikah jeung Fatimah az-Zahra, anjeunna jadi minantu Muhammad.[1]

Biografi[édit | sunting sumber]

Ali bin Abi Tolib bin Abdul Mutthalib, AL-Qurasy al-hasymi, salaku anak paman Rasulullah saw jeung minantu Rosul saw.[2] Anjeunna nya éta salah saurang sahabat jeung tokoh anu di pikawanoh ku umat Islam, digumelarkeun dina taun ka-20 saacan kanabian.[2] Anjeunna milu dina sakabéh peperangan iwal perang tabuk, anjeunna salah sahiji kesatria anu dibéré bewara gumbira ku Nabi saw yén anjeunna bakal asup surga.[2] Ahli sajarah berpendapat yén kulit Ali warnana hideung sawo asak, boga jénggot nu kandel, awakna keker, rarayna kasép, rada pendék.[2] Anjeunna maot di paéhan ku salah saurang khawarij nu ngaranna Ibnu Muljim.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Sumber 1
  2. a b c d e Biografi


Nulis.jpg