An Nas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Al Nas
النَّاسِ
Informasi
Harti Manusa
Golongan Makkiyah
Madaniyah [1]
Surah ka 114
Juz Juz 30
Statistik
Jumlah ruku' 1 ruku'
Jumlah ayat 6 ayat

Surat An Nas nyaéta surah pamungkas (ka-114) dina Al Qur'an. Ngaran An-nas dicokot tina kecap An-nas anu sababaraha kali disebut dina surat ieu anu hartina manusa. Surat ieu kaasup kana golongan surat makkiyah. Eusi surat nyaéta ngajurung manusa ménta panangtayungan ka Alloh tina godaan sétan boh anu asalna ti golongan manusa atawa jin.

Eusi jeung Tarjamah[édit | sunting sumber]

Ayat ka Tulisan Arab Tarjamah basa Sunda
1.
قُلۡ أَعُوذُ بِرَبِّ ٱلنَّاسِ
Pok caritakeun (Muhammad): “Kaula neda tulung nyalindung ka Pangéran nu ngaraksa-ngariksa manusa.
2.
مَلِكِ ٱلنَّاسِ
Rajana sakabéh manusa.
3.
إِلَـٰهِ ٱلنَّاسِ
Pangéranna sakabéh manusa.
4.
مِن شَرِّ ٱلۡوَسۡوَاسِ ٱلۡخَنَّاسِ
Tina kajahatan nu ngaharéwos, nu ngadodoho.
5.
ٱلَّذِى يُوَسۡوِسُ فِى صُدُورِ ٱلنَّاسِ
Anu ngaharéwos, dina haté manusa.
6.
مِنَ ٱلۡجِنَّةِ وَٱلنَّاسِ
Ti bangsa jin jeung manusa.”

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Al-Amin Al-Quran Tarjamah Sunda ku K.H. Qamaruddin Shaleh, C.V. Penerbit Diponegoro, Bandung, 2003.
  2. Al Quran dan Terjemahnya, Departemen agama, C.V. Toha Putra, Semarang, 1971
Surat sateuacanna:
Al Falaq
Surat 114 Surat saparantosna:
'
Al Qur'an

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114

Kotak ieu: temposawalaédit
  1. Departemen Agama RI.2007.Al-Qur'an dan Terjemahannya Al-Jumanatul 'Ali Seuntai Mutiara Yang Maha Luhur.Bandung:J-Art