Bénazir Bhutto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Benazir Bhutto
بينظير بھٹو
Perdana Mentri Pakistan
Masa jabatan
2 Desember 1988 – 6 Agustus 1990
Présidén Ghulam Ishaq Khan
Saméméhna Muhammad Khan Junejo
Sangguesna Ghulam Mustafa Jatoi
Masa jabatan
19 Oktober 1993 – 5 Nopember 1996
Présidén Wasim Sajjad
Farooq Leghari
Saméméhna Moeen Qureshi
Sangguesna Miraj Khalid
Katerangan lian
Gumelar 21 Juni 1953
Karachi, Pakistan
Pupus 27 Désémber 2007 (yuswa 54)
Rawalpindi, Pakistan
Partéy pulitik Partéy Rahayat Pakistan
Pameget/istri Asif Ali Zardari
Alma mater Lady Margaret Hall, Oxford, Radcliffe College, Universitas Harvard
Ageman Islam Si'ah

Benazir Bhutto (basa Urdu: بینظیر بھٹو) (Karachi, 21 Juni 195327 Désémber 2007) nyaéta awéwé kahiji anu mingpin hiji nagara Muslim di mangsa pasca-kolonial. Bhutto anu karismatis kapilih minangka Perdana Menteri Pakistan dina 1988, tapi 20 bulan saterusna manéhna digulingkeun ku présidén nagara éta anu dirojong militer, Ghulam Ishaq Khan, anu sacara kontroversial ngagunakeun Amandemen ka-8 pikeun ngabubarkeun parlemen sarta memaksa diayakeunana pamilihan umum. Bhutto kapilih deui dina 1993 tapi tilu warsih saterusna dieureunkeun di tengah-tengah sagala rupa skandal calikong ku présidén anu ngawasa waktu éta, Farooq Leghari, anu ogé ngagunakeun kakawasaan tinimbangan husus anu dibikeun ku Amandemen ke-8.

Nulis.jpg