Belut Moray

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Belut Moray
Temporal range: Miosin Ahir–Kiwari
[1]
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Animalia
Phylum: Chordata
Class: Actinopterygii
Superorder: Elopomorpha
Order: Anguilliformes
Family: Muraenidae
Genera

Baca di handap

Belut Moray nyaéta belut kosmopolitan ti kulawarga Muraenidae nu ngawengku 200-an spésiés di 15 genera. Panjang awak nu ilahar 1,5 m; nu pangpanjangna Strophidon sathete bisa nepi ka 4 m.

Anatomi[édit | sunting sumber]

Muraena helena némbongkeun dedegan/morfologi ilaharna belut moray: bentuk anguilliform, euweuh sirip gigir-an, sarta boga liang insang nu buleud.

Sirip tonggong belut moray nyambung ti tungtung hulu nepi ka buntut jeung sirip bujur, nepi ka sabéngbatan mah mirip oray. Panonna leutik, tapi boga daya ambeu anu hadé pikeun ngadodoho mangsana.

Sebaran jeung habitat[édit | sunting sumber]

Belut Moray kaasup kosmopolitan, sumebar di sagara wewengkon tropis jeung sedeng. Hirupna ulukutek di sabudeureun terumbu karang nu jerona nepi ka 150 m.

Klasifikasi[édit | sunting sumber]

Genera[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Froese, Rainer, and Daniel Pauly, eds. (2009). "Muraenidae" di FishBase. Januari vérsi 2009.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan