Cakue

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Cakué asalna ti campuran tipung tarigu sarta soda kuéh diawuran gula, bawang bodas, pedes sarta ogé uyah anu saterusna digoréng, ngahasilkeun cakué wangunna anu manjang sarta rasa asin anu pohara has.[1]


Cakué kadaharan tradisional ti nagari Cina. Biasana urang nyayajikeun cakué minangka camilan atawa campuran bubur hayam. Bahan atah cakuénya éta tarigu, endog, ragi, soda kuéh sarta uyah anu dijieun kawas iteuk sarta digoréng nepi ka boga warna konéng keemasan.

Cakué Peneleh bisa urang dapatkeun salasahijina di Pasar Atom, Surabaya. Dina mimiti nangtungna, cakué spésial ieu muka warungna di Jl, Peneleh 21 taun baheula. Anu pohara spésial nya éta saprak taun 1994 Cakué Peneleh ngabogaan inovasi kalayan nyieun cakué anu dieusi hurang anu geus dihaluskeun sarta dibéré samara pelem. Beuki pelem waktu didahar kalayan saos anu dijieun ti saos tomat, cuka sarta bawang bodas. [2]

Cara nyieun Cakue[édit | sunting sumber]

  • 500 gram Tarigu
  • 400 Ml cai
  • 1 sdm Baking powder
  • 1 sdt Baking soda
  • 1 1/2 sdt Garam
  • Minyak Goréng sacukupna

Cara nyieun[édit | sunting sumber]

  • Asupkeun baking powder, baking soda sarta uyah ka dina baskom tuluy asupkeun cai sarta aduk rata
  • Asupkeun tarigu, aduk rata sarta cicinhkeun salila 15-20 menit
  • Cokot adonan bagian sisi baskom. Saterusna pindahkeun ka bagian tengah - tengah adonan. cicingkeun deui salila 15-20 menit
  • Pigawé hal anu sarua saloba 3-4 kali nepi ka adonan kalis élastis
  • Balik adonan sarta béré saeutik minyak di permukaanna sangkan adonan tetep beueus. Ingkeun salila 1 jam
  • Keluarkeun adonan ti baskom. Bungkus paké plastik sarta wangun jadi pasagi panjang. cicingkeun salila 4 jam
  • Lamun nyieun adonan cakwé leuwih ti 1/2 kg. Potongan adonan sarta simpen di jero plastik pér 1/2 kg adonan
  • Sanggeus 4 jam, buka bungkus plastikna sarta keluarkeun adonan cakwéna
  • Bentuk adonan kalayan ngagunakeun rolling pin kai nepi ka katebalan 15 mm
  • Sanggeus éta, potong-potong adonan sarubak 1 cm nepi ka kabéh adonan béak
  • Tuluy simpen hiji potongan jeung hiji potongan jadi 2.
  • Paké tusuk saté, deudeutkeun bagian tengah anu manjang ku kituna kadua potongan kasebut ngahiji jadi 1 potongan
  • pigawé hal anu sarua nepi ka kabéh adonan cakwé béak
  • Cokot 1 bagian adonan anu siap goréng.
  • Tuluy asupkeun ka dina minyak panas sarta goréng jeung seuneu nepi ka asak kacoklatan
  • Angkat sarta tiiskeun
  • Cakwe siap dihidangkan[3]




Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (id)[1](diakses tanggal 27 oktober 2011)
  2. (id)[2](diakses tanggal 24 oktober 2011)
  3. (id)[3](diakses tanggal 30 oktober 2011)