Curug Sidomba

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Curug Sidomba perenahna di Obyek Wisata Bumi Perkemahan Sidomba di handapeun suku Gunung Ciremai. [1] Asal muasal curug ieu kapanggih sacara henteu kahaja dina warsih 2002 ku sawatara siswa SMP Islam Terpadu Umar Sjarifudin (ITUS) Kuningan anu keur ngalakonan hiking ngaliwatan walungan di lamping Gunung Ciremai.[1] Curug Sidomba ieu ngabogaan jangkungna kira-kira 3 métér. [1] Sedengkeun ngaran Sidomba sorangan, nurutkeun carita masarakat, tiheula tempat ieu mangrupa tempat ngamandian domba. [1] Sajaba ti éta, leuweung di kira-kira curug mangrupa pangngonan domba. [2] Curug ieu mangrupa salah sahiji curug jieunan anu nyérélék pas di tengah wewengkon ieu.[2] Caina anu jernih, tiis, sarta seger, anu bersumber ti cinyusu Gunung Ciremai, sarta sagala rupa jenis lauk anu hirup di jero cai ieu kawas lauk mas sarta lauk Kancra Bodas.[2] Cenah lauk Kancra Bodas di dieu henteu bisa ditéwak, kabuktian sabot caina dibedahkeun lauk-lauk ieu ngiles henteu némbongan. [2] Sajaba ti éta, aturan anu pohara penting pikeun nu datang nya éta henteu kaci méré dahar atawa nguseup lauk di wewengkon ieu sarta sarta henteu kaci ngomong garihal alatan dipercaya baris aya balukarna langsung.[2]



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d (id)Curug sidomba di kuningan (diaksés tanggal 23 November 2011)
  2. a b c d e Wawan Hermawan Spk.Kuningan Menembus Waktu. Humas Pemda Kabupaten Kuningan 2000. Kuningan.


Nulis.jpg