Geri Halliwell

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Geri Halliwell, 2013

Geri Halliwell anu ngaran aslina Geraldine Estelle Halliwell dibabarkeun ping 6 Agustus 1972[1]. Geri Halliwell dilahirkeun jeung gedé di Watford, Hertfordshire, England[1]. Geri Halliwell nya éta saurang penyanyi jeung pangarang lagu, pangarang jeung aktris. Geri Halliwell mimiti kawéntar taun 1990-an salaku anggota Spice Girls anu meunang jujuluk Ginger Spice[1]. Nalika ping 30 Mei 1998, Geri Halliwell niggalkeun kelompok Spice Girls jang ngamimitian karir sorangan[1].Taun 1999,Geri Halliwell ngarilis album solo munggaranan SCHIZOPHONIC anu single munggaranna Look at Me[1]. Single ieu ngahontal kasuksésan nepi ka kajual 700.000 copy dihandapeun singlena Boyzone, You Needed Me[1]. Album kadua anu dirilis taun 2001 Scream If You Wanna Go Faster,anu lagu unggulanana It's Raining Men anu dipaké jadi soundtrack Bridget Jones's Diary jeung video game, DDRMAX2: Dance Dance Revolution 7thMIX, Scream If You Wanna Go Faster, jeung Calling[1]. Album ieu kajual nepi ka 1,3 juta copy di dunya[1]. Tungtung taun 2004, Geri Halliwell ngarilis single Ride it,anu bisa jadi no. 4 di UK. charts[1]. Single ieu mangrupa single munggaran tina album katilu Passion, anu dirilis ditengah-tengah taun 2005[1]. Album ieu ngahontal penjualan 10 rébu copy di Inggris jeung 500 rébu copy di dunya[1].

Geri Halliwell ngarilis 3 autobiografi nya éta IF ONLY 1999, JUST FOR THE RECORD 2002 jeung UGENIA LAVENDER 2008[1].Manéhna ogé ngarilis 2 DVD ngeunaan yoga nya éta GERI YOGA jeung GERI BODY YOGA[1].Lian ti nyanyi jeung nulis, Geri Halliwell gé mimiti ngambah dunya akting ku aktingna dina serial Sex And The City jeung film Fat Slags 2004[1]. Geri Halliwell ngalahirkeun orok awéwé ping 14 Mei 2006 anu dingaranan Bluebell Madonna Halliwell, anu Victoria Beckham jadi indung baptisna. Gery nikah jeung Ivan 'Flipz' Velez anu jadi penari latar Geri nalika bulan September 2008[1]. Sabada tur reuni Spice Girls, Geri Halliwell teu hayang deui nyieun album rékaman[2].Manéhna mutuskeun pindah jadi pangarang kusabab ngarasa leuwih ngeunah jadi pangarang[2].Geri ngarilis buku munggaranana ngeunaan barudak anu judulna Eugenia Lavender[2].

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o Geri Halliwell](diakses 3 Desember 2011)
  2. a b c Geri Halliwell Menjadi Penulis Buku(diakses 3 Desember 2011)
Nulis.jpg