Google

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Google Inc mangrupa hiji parusahaan publik Amerika Serikat multinasional nu ngainvestasi dina neangan Internet, komputasi awan, jeung teknologi dina widang iklan. [1] Parusahaan ieu diadegkeun ku Larry Page jeung Sergey Brin, nu dibere landihan Google orang, nalika maranehanana masih sakola di Stanford University. [1] Parusahaan ieu mimiti diadegkeun salaku parusahaan swasta, tanggal 4 September 1998. [1] Basa harita, Larry Page, Sergey Brin, jeung Eric Schmidt satuju pikeun gawe bareng di Google salila dua puluh taun, nepi ka taun 2024. [1]

Program[édit | sunting sumber]

Logo Google 2013 Official.svg

1.Google Dictionary

Sabenerna pamakéan Google Dictionary hampir sarua jeung maké Google Translate, jung deui da sa teuacanna mangrupa bagiann ti layanan terjemahan ieu, tapi sangkan gampang diinget ku kituna layanan ieu dipisahkeun. [2] Google Translate dipaké pikeun néangan wangenan atawa definisi hiji kecap, mesin sacara otomatis bakal méré sababaraha sumber bahasan ngeunaan kacap éta. [2] Sumberna saperti Princenton, Wikipedia, Wiktionary, jeung sajabana. [2] Ku maké Google Dictionary, bisa leuwih ngahemat ku lantaran teu kudu meuli kkamus ti sababaraha basa. [2]

2.Google Maps

Google Maps nya éta hiji jasa peta globe virtual gratis sacara online anu disadiakeun ku Google, bisa ditempo di http://maps.google.com. [3] Google Map mangrupa peta nu bisa diséréd jeung gambar satelit di sakabéh dunya, jeung deui nawarkeun perencana rute jeung néangan lokasi bisnis di U.S., Kanada, Jepang, Hong Kong, Cina, UK, Irlandia (puseur kota na wungkul) jeung sababaraha bagian Eropa.[3]

3. Google Earth


Google Earth nya éta hiji aplikasi desktop pikeun Mac, PC, atawa komputer Linux sangkan bisa nganavigasi planét bumi ti sababaraha sawangan. [4] Google Earth ngagabungkeun foto-foto satelit jeung peta maké mesin pencari sangkan bisa nimukeun arah jeung alamat nu dimaksud. [4]

4. Google Books

Tujuan Google Books numutkeun Google nya éta nyieun arsip raksasa pikeun ngawetkan pangaweruh manusa. [5]

5. Google Chrome

Google Chrome nya éta browser nu ngagabungkeun desain minimalis jeung téknologi canggih sangkan bisa ngabuka web leuwih gancang, aman jeung gampang. [6]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Google (Diakses tanggal 2 Desember 2011)
  2. a b c d Translate(Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  3. a b Maps (Diakses tangal 4 Desember 2011)
  4. a b (en) Earth (Diakses tanggal4 Desember 2011)
  5. Books (Diakses tanggal 4 Desember 2011)
  6. Chrome (Diakses tanggal 4 Desember 2011)