Hérbivora

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Herbivora nyaéta mahluk hirup nu ngahakan tutuwuhan. Herbivora nyaéta wangun mamangsa nalika hiji organisme boga dasar ngonsumsi autotrof siga tutuwuhan, alga sarta bakteri nu berfotosintesis. Sacara umum, organisme nu ngahakan autotrof katelah minangka konsumén dasar.

Kalayan interpretasi anu heureut ti ieu definisi, loba suweng, sawatara bakteri, loba sato, sawatara protista sarta sajumlah leutik tutuwuhan parasit boa-boa bisa dianggep herbivora. Tapi, sacara umum herbivora ngarujuk kana sasatoan anu ngahakan tutuwuhan. Suweng, bakteri sarta protista nu ngahakan tutuwuhan hirup biasana disebut patogen pepelakan (panyakit pepelakan). Mikroba nu ngahakan tutuwuhan paeh disebut saprotrof. Sedengkeun tutuwuhan kembangan nu meunang nutrisi tina tutuwuhan hirup séjénna biasana disebut tutuwuhan parasit.


Nulis.jpg