Hérbivora

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Herbivora nyaéta organisme nu dahar pepelakan. Herbivora nyaéta wangun pemangsaan sabot hiji organisme dina dasarna mengonsumsi autotrof kawas pepelakan, alga sarta bakteri nu berfotosintesis. Sacara umum, organisme nu ngadahar autotrof dipikawanoh minangka konsumén dasar.

Kalayan interpretasi anu heureut ti definisi ieu, loba suweng, sawatara bakteri, loba sato, sawatara protista sarta sajumlah leutik pepelakan parasit meureun dianggap herbivora. Tapi, herbivora umumna ngarujuk dina sato anu ngadahar pepelakan. Suweng, bakteri sarta protista nu ngadahar pepelakan hirup biasana disebut patogen pepelakan (panyakit pepelakan). Mikroba nu ngadahar pepelakan mati disebut saprotrof. Pepelakan nu ngabogaan kembang nu meunangkeun nutrisi ti pepelakan hirup séjénna biasana disebut pepelakan parasit.


Nulis.jpg