Hendrik Kraemer

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dr. Hendrik Kraemer (lahirna 17 Mei 1888 di Amsterdam, maotna 11 Nopémber 1965 di Driebergen), anjeunna teh misiolog, ahli basa, sareng teolog ti Walanda.[1] Kraemer teh boga ide keur ngabarkeun Injil keur urang nu agamana teh sanes Kristen.[2] Kraemer tara diajar teologi formal nepi ka maotna.[2] Kraemer kungsi datang ka Indonesia ti taun (1922-1937).[1]

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. a b (en) Gerald H. Anderson, Biographical Dictionary of Christian Missions, Grand Rapids: William B. Eerdmans Publishing Company, 1998. Hal. 375-376. ISBN 0-8028-4680-7
  2. a b (en) Scot W. Sunquist (ed.). A Dictionary of Asian Christianity. Grand Rapids: William B. Eerdmans Publishing Co. 2001. Hal 231.