Indomie

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Indomie nya éta merek produk mi instan anu kasohor di Indonésia.[1] Indomie diproduksi ku PT. Indofood CBP Sukses Makmur Tbk.[1] Produk Indomie anu munggaran diwanohkeun téh Indomie Kuah Rasa Kaldu Ayam.[1] Satuluyna dina taun 1982, penjualan produk Indomie ngalaman kamekaran kalayan ngeuyeuban deui rupaning rasa saperti Indomie Kuah Rasa Kari Ayam.[1] Puncaknya dina taun 1983, Produk Indomie nyieun parobahan anu asalna kuah jadi aya mi goréng.[1] Kandungan gizi dina indomie saperti énérgi, protéin, niasin, asam folat, pantotenat, mineral besi, natrium, jeung vitamin saperti vitamin A,C, B1, B6, jeung B12. [2]

Jenis - jenis Indomie[édit | sunting sumber]

Jenis - jenis Indomie Selera Nusantara[édit | sunting sumber]

  • Indomie Goreng Cakalang [3]
  • Indomie Goreng Rasa Rendang Pedas Medan [3]
  • Indomie Rasa Coto Makassar [3]
  • Indomie Rasa Empal Gentong [3]
  • Indomie Rasa Kari Ayam Medan [3]
  • Indomie Rasa Mi Cakalang [3]
  • Indomie Rasa Mi Celor [3]
  • Indomie Rasa Mi Kocok Bandung [3]
  • Indomie Rasa Sop Buntut [3]
  • Indomie Rasa Soto Banjar [3]
  • Indomie Rasa Soto Banjar Limau Kuit [3]
  • Indomie Rasa Soto Betawi [3]
  • Indomie Rasa Soto Medan [3]

Jenis - jenis Indomie Istimewa[édit | sunting sumber]

  • Indomie Keriting Goreng Spesial [3]
  • Indomie Keriting Goreng Rasa Ayam Cabe Rawit [3]
  • Indomie Keriting Goreng Rasa Kornet [3]
  • Indomie Keriting Rasa Ayam Panggang [3]
  • Indomie Keriting Rasa Laksa Spesial [3]

Komposisi Indomie[édit | sunting sumber]

Indomie "Mi Goreng" standar[édit | sunting sumber]

  • Pikeun nyieun mi - Tipung gandum (62%), minyak palm anu kualitasna alus jeung kandungan antioksidan 319, zat tipung tapioka, uyah, uyah mineral 501 jeung 500, serat sayuran 412 jeung gincu 101.[2]
  • Pikeun nyieun Bubuk Perasa- uyah,gula, penguat rasa 621, 631 jeung 627, bubuk bawang bodas jeung bawang beureum, ekstrak ragi, perasa, jeung agen anti ngabeukahan.[2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Our History (Dicutat tanggal 3 Desember 2011)
  2. a b c Informasi Nilai Gizi Mie Instan(Dicutat tanggal 3 Desember 2011)
  3. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag Indomie Goreng(Dicutat tanggal 3 Desember 2011)