Jacques Cartier

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.
Poto Jacques Cartier meunang Théophile Hamel, ca. 1844. Henteu aya poto poto kiwari Cartier nu dipikanyaho.

Jacques Cartier (31 Désémber, 14911 Séptémber 1557), nami baptisna Jakez Karter, nyaéta penjelajah Perancis nu kasohor minangka salasahiji penjelajah utama Kanada.

Biografi[édit | sunting sumber]

Cartier babar dina taun 1491 di Saint-Malo, hiji désa leutik nu kawengku ku Britania, nu satuluyna asup ka Perancis dina 1532. Cartier lahir ti kulawarga pelaut, sarta naékkeun status sosialna dina taun 1520 ku jalan nikah jeung Catherine des Granches, anggota kulawarga pamilik kapal nu kasohor. Ngaran hadéna di Saint-Malo diaku alatan sering katingali di daptar pangbaptisan minangka wali atawa saksi.

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg