Kebul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kebul nu ngimpel

Kebul nyaéta ngaran nu ilahar pikeun sajumlah partikel padet leutik kalawan diaméter kurang ti 500 mikrométer (tempo ogé keusik atawa granulat). Di atmosfir Bumi, kebul asalna tina sajumlah sumber: loess anu disebarkeun ku angin, bituna gunung api, pencemaran, jeung réa-réa deui. Kebul dina hawa dianggap aérosol sarta bisa ngabogaan tanaga radiasi lokal anu kuat di atmosfir sarta boga pangaruh kana iklim. Di sagigireun éta, lamun sajumlah partikel leutik disebarkeun kana hawa di wewengkon nu tangtu (kawas tipung tarigu), dina kaayaan nu tangtu ieu bisa ngabalukarkeun bahaya bitu.

Pangaruh kana kaséhatan[édit | sunting sumber]

Kebul bisa ngabalukarkeun panyakit paru-paru kawas pneumokoniosis, panyakit anu anu lumangsung di antara sajumlah pagawé tambang.

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg