Kelompok étnik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kelompok étnik atawa suku bangsa, nyaéta hiji golongan manusa anu anggota-anggotana nganggap dirina minangka bagéan ti sasamana, biasana dumasar gurat turunan anu dianggap sarua.[1] Idéntitas suku ogé ditandaan ku pangakuan ti batur ngeunaan ciri has jumplukan kasebut[2] sarta ku sasaruaan budaya, basa, ageman, laku-lampah, atawa ciri-ciri biologis.[1][3]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Smith, Anthony D. (1987). The Ethnic Origins of Nations. Blackwell.
  2. "Anthropology. The study of ethnicity, minority groups, and identity," Encyclopaedia Britannica, 2007.
  3. Statistics Canada Definition of Ethnicity

Tumbuan kaluar[édit | sunting sumber]