Kismis

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kismis

Kismis nya éta anggur hideung anu digaringkeun. [1] Anggur hideung ieu asalna ti Yunani. [1] Jenis kismis anu alus asalna ti Yunani jeung nagara-nagara Mediterania séjénna, kaasup ogé Australia. [1] Sababaraha jenis kismis pangalusna nu dipikawanoh di pasaran nya éta Vostizzas. [1] Jenis kismis sejénna anu pohara alus nya éta Gulf, Patras, Pyrgos, Amelia jeung cap Crown anu asalna ti Australia. [1] Kismis merek Vostizzas biasana berharga pang mahal. [1]


Mangpaat Kismis[édit | sunting sumber]

  • Konstipasi/sembelit [2]
  • Nambahan beurat awak: Kismis loba ngandung fruktosa jeung glukosa nu bisa méré loba energi pikeun awak. [2]
  • Anemia: Kismis ngandung zat besi anu alus pikeun perawatan anemia. Sajaba ti éta dina kismis ogé loba vitamin B kompleks anu kapaké pikeun ngabentuk getih. [2]
  • Demam: Phenolic Phytonutrients, fungsina pikeun maéhan kuman, salian ti éta dina kismis loba ngandung antibiotik jeung antioksidan. [2]
  • Gangguan Seksual: Kismis ogé bisa ngaronjatkeun libido sarta ngaronjatkeun rangsangan. Hal ieu ku lantaran kandungan asam amino ngaranna Arginine anu aya dijerona. Pikeun lalaki anu ngabogaan gangguan fungsi seksual pohara dianjurkan pikeun ngonsumsi kismis sacara teratur. [2]
  • Kaséhatan Tulang: Kismis loba ngandung Boron, nutrisi mikro anu pohara diperlukeun pikeun pembentukan tulang sarta penyerapan kalsium. [2]
  • Kaséhatan Panon: Kismis ngandung polyphenolic phytonutrients anu ngabogaan fungsi antioksidan sarta alus pikeun kaséhatan sarta karuksakan panon. Sajaba ti éta kismis ogé ngandung loba vitamin A, A-beta Karotin sarta A-karotin. [2]
  • Perawatan Huntu: Asam Oleanolic, salah sahiji ti phytochemicals anu aya dina kismis nyekel lalakon penting dina nangtayungan huntu ti pembusukan, karang huntu, sarta sajabana. [2]



Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Kismis (Diakses tanggal 8 november 2011)
  2. a b c d e f g h Mangpaat