Kompa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Kompa nyaéta pakakas pikeun mindahkeun cacai atawa adonan. Kompa mindahkeun cacai ti tempat nu boga tekenan leutik ka tempat kalayan tekenan anu leuwih gedé, pikeun nungkulan béda tekenan ieu mangka diperlukeun tanaga (énergi). Kompa pikeun mindahkeun hawa ilahar disebut komprésor, kajaba pikeun sawatara terapan dina tekenan leutik kawas dina véntilasi, pamanas, sarta paniis rohangan mangka disebutna kipas atawa paniup (blower).

Bacaan satuluyna[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]