Mahkamah Internasional

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Mahkamah Internasional (Basa Inggris: International Court of Justice, atawa ICJ, Basa Walanda: Internationaal Gerechtshof) nyaéta awak kahakiman utama dina PBB. Mahkamah ieu aya di Den Haag, Walanda. Fungsi utamana nyaéta pikeun ngabéréskeun sengketa hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku nagara-nagara di dunya, sarta méré pamadegan ngeunaan patarosan atawa konsultasi hukum anu diajukeun pikeun manéhna ku lembaga-lembaga internasional anu ngabogaan hak, sarta Majelis Umum PBB. Mahkamah Internasional henteu sarua jeung Pangadilan Kriminal Internasional, anu ogé dianggap ngabogaan yurisdiksi global.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan