Mahkota Déwa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mahkota Déwa
Mahkota Déwa dina tangkalna
Klasifikasi ilmiah
Kingdom: Tumbuhan
Division: Magnoliophyta
Class: Magnoliopsida
Order: Malvales
Family: Thymelaeaceae
Genus: Phaleria
Species: P. macrocarpa
Ngaran binomial
Phaleria macrocarpa

Mahkota Déwa anu ngaran ilmiahna Phaleria macrocarpa atawa simalakama (Melayu atawa Sumater), Makuto Dewo (Jawa).[1] Tutuwuhan ieu asalna ti Papua.

Mangpaat Mahkota Déwa[édit | sunting sumber]

Mahkota Déwa geus dipikawanoh pikeun tutuwuhan anu miboga mangpaat pikeun jadi ubar sagala panyakit, saperti Diabetes Mellitus, Kangker jeung Tumor, Hépatitis, Rématik jeung Asam urat. [1]

  • Diabetes Mellitus

Pengobatana nginum cai hasil godogan Mahkota Déwa.[1] Cara nyieuna nya éta:

  1. Mawa 5-6 mahkota déwa, siksik tuluy kumbah nepi ka bersih.[1]
  2. Godog dina 5 gelas cai, antepkeun godogan éta nepi ka jadi 3 gelas.[1]
  3. Saring cai tina godogan téh tuluy inum 3 kali sapoé (masing-masing sagelas)
  • Kangker jeung Tumor

Pengobatanna nginum cai hasil godogan Mahkota Déwa.[1] Cara nyieuna nya éta:

  1. Campurkeun 5 gram daging buah mahkota déwa anu garing jeung 15 gr temu bodas, 10 gr sambiloto anu garing jeung 15 gr cakar hayam anu garing, kumbah nepi ka bersih.[1]
  2. Tuluy godog nepi ka jadi 5 gelas cai, antepkeun éta godogn téh nepi ka jadi 3 gelas.[1]
  3. Saring cai godogan, tungguan nepi ka tiis tuluy inum 3 kali sapoé masing-masingna sagelas.[1] Ieu cai diinumna sajam saenggeus dahar.[1]
  • Hépatitis

Pengobatan nginum cai hasil godogan Mahkota Déwa.[2] Cara nyieuna nya éta:

  1. Campur 5 gram daging buah mahkota déwa garing jeung 15 gr pegagan, 10 gr sambiloto garing jeung 15 gr daun déwa, kumbah nepi ka bersih.[2]
  2. Godog sakabéh bahan dina 5 gelas cai, antepkeun godogan téh nepi ka jadi 3 gelas.[2]
  3. Saring cai godongan, tungguan nepi ka tiis tuluy inum 3 kali sapoé masing-masing sagelas.[2]
  4. Rematik jeung Asam urat

Pengobatan nginum cai hasil godogan Mahkota Déwa.[2] Cara nyieuna nya éta:

  1. Campur 5 gram daging buah mahkota dDéwa jeung 15 gr akar sidaguri, 10 gr sambiloto garing, kumbah nepi kabersih.[2]
  2. Godog sakabéh bahan dina 5 gelas air, antepkeun nepi ka jadi 3 gelas.[2]
  3. Saring cai godogan, tungguan nepi ka tiis tuluy inum 3 kali sapoé masing-masing sagelas.[2] Ieu cai inumna sajam saencan dahar.[2]

catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i j Mangpaat Mahkota Déwa (Dicutat tanggal 13 November 2011)
  2. a b c d e f g h i Khasiat Mahkota Dewa (Dicutat tanggal 13 November 2011)