My Chemical Romance

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Mya Chemical Romance keur manggung di the Big Day Out music festival, Perth, Australia

My Chemical Romance nya éta grup musik punk-rock asal New Jersey, Amerika Serikat anu di bentuk ku Gerrard Way jeung Matt Pelisher taun 2001 sabada serangan WTC 11 September[1]. Ngaran My Chemical Romance sorangan ku adina Gerrard Way, Mikey Way anu basa éta keur maca buku Ecstacy: Three Tales of Chemical Romance, terus dijieun wé ngaran My Chemical Romance[1]. Personil ayeuna nya éta Gerard Way (vokal), Mikey Way (bass), Ray Toro (lead guitar), Frank Iero (gitar), jeung Mike Pedicone (ex-drum)[1]. MCR geus sababaraha kali ganti personil, awalna Matt Pelisher anu digantikeun ku Bob Dryar. Terus Bob Dryar digantikeun ku Mike Pedicone[1][2]. Ayeuna Mike dikaluarkeun sabab keuna kasus. Mike katewak nalika keur maok barang, nepi ka ayeuna can puguh saha anu ngagantikeun Mike Pedicone[2]. Tapi aya wacana, yén anu ngagantikeun posisina téh nya éta Jarrod Alexander ti grup musik Dead Country[2].

Karir[édit | sunting sumber]

Album pertamana dijudulan I Brought You My Bullets, You Brought Me Your Love anu dirilis taun 2002[1]. Sanggeus ngaluarkeun album pertama, MCR resmi nandatanganan kontrak jeung Reprise Records terus nyieun album THREE CHEERS FOR SWEET REVENGE anu dirilis taun 2004[1]. Nyusul suksés album kadua, album katilu MCR direkam tanggal 10 April 2006 kalayan ngaran The Black Parade[1]. Album katilu MCR meunang panglélér drup musik alternatip pangalusna dina American Music Award 2007, jeung the best band taun 2007 versi NME award[1]s. Taun 2010, albumDanger Days: The True Lives of the Fabulous Killjoys dirilis. MCR ogé kungsi nyieun biografi anu judulna Something Incridible This Way Come, ditulis ku Paul Stenning[1].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g h i [My Chemical Romance-Kapanlagi.com] (diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
  2. a b c [Okezone.com](diaksés tanggal 26 Oktober 2011)
Nulis.jpg