Nomer atom

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Nomer atom nyaéta angka anu némbongkeun jumlah proton dina inti atom. Sacara talari, nomer atom dilambangkeun ku perlambang Z. Alatan nomer atom saban unsur kimia mandiri, nomer atom dipaké pikeun mikawanoh unsur kimia. Contona angka atom hidrogen nyaéta 1 (hiji) - hartina Hidrogen ngabogaan proton hiji.