Organisasi keur Palarangan Pakarang Kimia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Organisasi keur
Palarangan Pakarang Kimia
Organisation for the
Prohibition of Chemical Weapons
CWC Participation.svg
Anggota OPCW (héjo)
Pawangunan 29 April 1997
Kantor puseur Dén Hag, Walanda
52°05′28″N 4°16′59″E / 52.091241°N 4.283193°E / 52.091241; 4.283193Koordinat: 52°05′28″N 4°16′59″E / 52.091241°N 4.283193°E / 52.091241; 4.283193
Kaanggotaan 188 nagara anggota
Sadaya nagara nu bagian ti CWC sacara otomatis jadi anggota.
7 nagara sanés anggota: Angola, Burma, Mesir, Israél, Koréa Kalér, Somalia, jeung Syria.
Basa resmi Basa Inggris, Perancis, Rusia, Cina, Spanyol, Arab
Diréktur Jéndral Ahmet Üzümcü[1]
Badan resmi Konferénsi Nagara
Déwan Éksekutif
Sékrétariat Téhnis
Anggaran €74 yuta [2]
Jumlah pagawé kira-kira 500[2]
Loka wéb opcw.org

Organisasi keur Palarangan Pakarang Kimia (Basa Inggris: Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons; OPCW) nyaéta hiji organisasi antarpamaréntah, markasna aya di Dén Hag, Walanda. Organisasi ieu majukeun sarta mariksaan kataatan kana Konvénsi Pakarang Kimia nu ngalarang pamakéan pakarang kimia sarta méntaan pangancurannana.

Markas[édit | sunting sumber]

Markas OPCW

Dén Hag dipilih salaku lokasi markas oragnisasi ieu sanggeus lobi ti pamaréntah Walanda, ngalawan Wina jeung Jénéwa.[3] Markasna sacara resmi dibuka ku Ratu Beatrix ti Walanda dina 20 Méi 1998[4].

Pupuhu[édit | sunting sumber]

Organisasi ieu diluluguan ku Diréktur Jéndral, nu mana ditunjuk langsung ku konferénsi.

Nagara Nami Mimiti ngajabat
Bandéra Brasil Brasil José Bustani 13 Méi 1997[5]
Bandéra Argéntina Argéntina Rogelio Pfirter 25 Juli 2002[6]
Bandéra Turki Turki Ahmet Üzümcü 25 Juli 2010[2]

Tingali ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Oliver Meier and Daniel Horner. "OPCW Chooses New Director-General", Arms Control Association, November 2009. (in Basa Inggris)
  2. a b c "OPCW" (dalam bahasa Inggris). Center for Non-Proliferation Studies. NTI. 17 Maret 2011. Diakses pada 24 April 2011. 
  3. "An Expat's View: Peter Kaiser" (dalam bahasa Inggris). city of The Hague. 8 Oktober 2009. Diakses pada 1 Nopémber 2010. 
  4. "HM Queen Beatrix of the Netherlands opens the purpose-built OPCW building." (dalam bahasa Inggris). OPCW. Diakses pada 1 Nopémber 2010. 
  5. A Stanič (2004). "Bustani v. Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons" 98 (4).
  6. "Speech of dr. Rogelio Pfirter, Director-General of the OPCW 16 September 2008" (dalam bahasa Inggris). Netherlands Institute for International Relations. 22 Séptémber 2008. Diakses pada 24 April 2011. 

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:United Nations


Handshake (Workshop Cologne '06).jpeg