Osaka-Kobe-Kyoto

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Osaka-Kobe area. Kyoto is to the northeast

Ōsaka-Kōbe-Kyōto (Greater Osaka) nyaeta hiji wewengkon metropolitan nu ngahijikeun kota metropolitan Osaka di Préféktur Osaka, Kobe di Préféktur Hyōgo, jeung Kyoto di Préféktur Kyoto. Populasi di ieu wewengkon (dina taun 2000) nyaeta 18,644,000 jiwa tur legana 11,170 km².[1] Nomer dua panglobana populasi di Jepang sanggeus Greater Tokyo Area, nu ampir 15% populasi Jepang.

GDP ieu wewengkon (Osaka jeung Kobe) nyaeta $341 juta, ngajadikeun nomer hiji wewengkon pangproduktifna sadunya, ampir saruan jeung Paris tur London.[2]

Wewengkon ieu disebut oge Keihanshin (京阪神) dina Basa Jepang. Ngaran ieu keur ngagambarkeun kanji ti Kyoto (京都), Osaka (大阪), jeung Kobe (神戸), tapi ngagunakeun cara maca dina Basa China keur ngagantikeun cara maca dina Basa Jepang keur unggal karakter nu dicokot ti Osaka jeung Kobe.

Ekonomi[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Japan Statistics Bureau - "2000 Census: Table 92. Population in Major Metropolitan Areas and Metropolitan Areas", retrieved February 8, 2007
  2. - PWC report 2007, retrieved October 9, 2007


Nulis.jpg