Panas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Panas nyaéta nyalurkeun energi panas antara dua barang anu béda suhu. Unit SI pikeun panas nyaéta joule.

Panas pindah ti wewengkon suhu luhur ka wewengkon suhu pendék. Sakumna objek (barang) ngabogaan energi internal anu nyambung kalawan pindahna teu tangtu ti atom-atom atawa molekulna.

Energi internal ieu "directly proportional" ka suhu barang. Sabot dua barang kalawan suhu béda ngarendeng, maranéhanana baris tukeuran energi internal nepi ka suhu kadua barang kasebut saimbang. Jumlah energi anu disalurkeun nyaéta jumlah energi anu nukeur. Kasalahan umum pikeun nyaruakeun panas sarta energi internal. Bedana nyaéta panas dihubungkeun kalawan tukeuran energi internal sarta gawé anu dipigawé ku sistem. Pangarti béda ieu diperlukeun pikeun ngartikeun hukum kahiji termodinamika.

Radiasi inframerah mindeng dihubungkeun kalawan panas, alatan objek dina suhu rohangan atawa diluhurna baris memancarkeun radiasi lolobana terkonstentrasi dina "band" inframerah-tengah. (tempo banda hideung).

Nulis.jpg