Patologi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Patologi (tina basa Yunani pathos, ngarasa, nyeri, menderita; jeung logos, élmu ngeunaan; tingali oge -ologi) nyaéta studi ngeunaan prosés nu midasar panyakit jeung wangun séjén tinu gering, kahenteunormalan anu ngabahayakeun, atawa disfungsi. Dina biologi ogé aya cabang obat-obatan, anu husus ngalakukeun studi jeung diagnosa parobahan struktural jeung fungsional sél, jaringan jeung organ) nu midasar panyakit. Patologi minangka cabang élmu pangaweruh saterusna ngawangun dasar pamikiran élmu pangaweruh di satukangeun praktek médis.

Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Scope of pathology[édit | sunting sumber]

The primary goal of pathology is the study of the four main aspects of a disease:

  • Etiology: what causes the disease
  • Pathogenesis: the mechanism by which a certain etiological factor causes disease
  • Morphologic changes: the structural changes induced in the cells, tissues and organs
  • Clinical significance: the functional consequences of the morphologic changes
Nulis.jpg