Patung

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bettkober-Grafschwerin01a.jpg

Patung nya éta karya seni manusa dina wangun tilu diménsi. [1] Tujuan nyieun patung nya éta sangkan ngahasilkeun karya senianu tahan lila atawa awét. [1] Biasana bahn nu dipaké nalika nyieun aptung nya éta marmer, kapur, gading, emas, perunggu,kai, keramik, jeung sajabana. Jalma nu nyieu patung disebut pematung. [1]

Jaman baheula, patung sering dianggap salaku déwa atawa pangéran. [1] Loba bangsa-bangsa nu ngajadikeun patung salaku simbol agama jeung kapercayaan, contohna bangsa Arab kuno, India Kuno, Mesir kuno, jeung sajabana. [1] Tapi dina kamekaran jaman, faédahna ajaran Rasulullah maka pamikiran manusa jadi leuwih rasional. [1] Ayeuna mah patung téh dianggap ngan saukur karya seni. [1]

Patung Nu Terkenal di Dunya[édit | sunting sumber]

  • Patung Optimus Prime

Patung Optimus Prime ieu mangrupa patung nu pangjangkungna sadunya, aya di Kota Shenyang, Cina. [2] Patung Optimus Prime réngsé dijieun tanggal 30 Januari. [2] Patung ieu dijieun tina 20 mobil tua. Jangkungn sakitar 11 meter, sarta beuratna sakitar 21 ton. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g Patung (Diakses tanggal 5 Desember 2011)
  2. a b c Optimus (Diakses tanggal 5 Desember 2011)