Placebo (grup musik)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Placebo di Féstival Radar, Zagreb, 2007

Placebo nya éta grup musik rock alternatip asal London, Inggris anu dibentuk taun 1994[1][2]. Personilna nya éta Brian Molko (vokalis, gitaris), Stefan Olsdal (bass), jeung Steve Forest (drum)[2][1]. Ngaran Placebo sorangan dicokot tina basa Latin "Placebo" anu hartina dina basa Inggris mah I will please[2]. Molko salaku paméré ngaran nyebutkeun yén ieu ngaran téh mangrupa poyokan klise dina taun 90-an[2]. Placebo dibentuk ku alumni sakola di Luxembourg, Molko jeung Olsda anu sacara teu kahaja kapanggih dina hiji gigspappanggih[1]. Harita Olsda kairut ku sora Molko anu kawilang unik, terus maranéhna nyieun grup musik anu dingaranan Ashtray Heart anu ayeuna geus dirobah jadi Placebo[1]. Placebo meunangkeun popularitas alatan kasohorna orientasi séksual personilna, anu geuningan kapanggih yén Olsday téh gay, sedengkeun Molko mah biseksual[2]. belebihan.

Diskografi[édit | sunting sumber]

Taun 1996, Placebo ngarilis album PLACEBO, anu diteruskeun ku album WITHOUT YOU I'M NOTHING dina taun 1998[2]. ALbum BLACK MARKET MUSIC dirilis taun 2000[2]. Dina taun 2003, Placebo ngarilis album SLEEPING WITH GHOSTS, 3 taun sanggeus éta album dirilis, giliran albumMEDS nu dirilis[2]. ANu pamungkas nya éta album BATTLE FOR THE SUN au dirilis taun 2009[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d (en)[Placebo-Lastfm.com] (diaksés tanggal 8 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f g h i [Placebo-kapanlagi.com] (diaksés tanggal 8 Nopémber 2011)
Nulis.jpg