Sebaran frekuensi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina statistik, sebaran frekuensi nyaeta daptar nilai variabel nu dicokot tina sampel. Daptar ieu ilaharna disusun dumasar kana kuantitas, nembongkeun jumlah waktu unggal nilai nu ngadeukeutan. Conto, lamun 100 urang dibagi kana lima bagean sikep nilai sarta milih dina skala 1 nu nunjukkeun satuju kacida sarta 5 teu satuju kacida, sebaran frekuensi bisa jadi saperti dihandap ieu:

Rangking Tingkat kasatujuan Jumlah
1 Satuju kacida 25
2 Satuju 35
3 Teu yakin 20
4 Teu satuju 15
5 Teu satuju kacida 5

Tes hipotesa statistik nu kapanggih dina taksiran nilai nu beda sarta sarua antara distribusi frekuensi. Taksiran ieu kaasup ukuran kacenderungan ka tengah atawa rata-rata, saperti mean jeung median, sarta ukuran variabiliti atawa dispersi statistik, saperti simpangan baku atawa varian.

Sebaran frekuensi disebut mencong lamun nilai mean jeung median boga nilai nu beda. Kurtosis tina sebaran frekuensi nyaeta ngumpulna skor dina mean, atawa nembongkeun posisi puncak sebaran sacara grafis—contona dina histogram. Lamun sebaran puncak sebaran leuwih ti sebaran normal disebut leptokurtic; lamun kurang disebutna platykurtic.