Stasion Hakata

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
博多駅
(Stasion Hakata)
JR Hakata City 2011 Jan.jpg
Hakataguchi(JR Hakatacity)
Lokasi
Préféktur Fukuoka
(Tempo stasion sejen di préféktur ieu)
Kota Fukuoka
Ward Hakata Ward
Sajarah
Taun dibuka 1889
Informasi sejen
Operator stasion JR Kyushu, JR West,
Fukuoka City Subway
Jalur pakait Kyūshū Shinkansen
Kagoshima Main Line
Fukuhoku Yutaka Line
Sanyō Shinkansen
Hakata Minami Line
Kūkō Line

Stasion Hakata (博多駅, Hakata-eki) nya éta stasion karéta utama di Kota Fukuoka, Jepang. Sataion ieu mangrupakeun panggedéna tur pangsibukna di Kyūshū, tur mangrupkaeun panto utama keur ka kota-kota séjén di Kyūshū ti Honshū. Stasion panungtung Sanyō Shinkansen ti Osaka di stasion ieu. Lokasi di Hakata-ku.

Jalur[édit | sunting sumber]

Sajarah[édit | sunting sumber]

  • 11 Desember, 1889: Opened. The original station building was about 600m north of the current position.
  • 1 Desember, 1963: Station reconstructed in present form raised above street level.
  • 10 Maret, 1975: Sanyō Shinkansen services begun.
  • 22 Maret, 1983: Temporary Fukuoka City Subway station opened.
  • 3 Maret, 1985: Current Fukuoka City Subway station opened.

Stasion padeukeut[édit | sunting sumber]

« Service »
Higashi-Hie Station   Subway Kūkō (Airport) Line   Gion Station
Yoshizuka Station   Fukuhoku-Yutaka Line   Terminus
Terminus   Hakata-Minami Line
(Local service using Shinkansen)
  Hakata-Minami Station
Yoshizuka Station   Kagoshima Line   Takeshita Station
Kokura Station   Sanyō Shinkansen   Terminus

Photo-photo[édit | sunting sumber]

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Script error

Script error