Honshū

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Honshū
Pulo Honshū, Jepang
Pulo Honshū, Jepang
Geografi
Lokasi Asia Wetan
Kapuloan Kapuloan Jepang
Area 230,500 km²
Titik pangluhurna Mount Fuji 3,776 m
Administrasi
Bandéra Jepang Japan
Préféktur Hiroshima, Okayama, Shimane, Tottori, Yamaguchi, Hyōgo, Kyoto, Mie, Nara, Osaka, Shiga, Wakayama, Gifu, Nagano, Toyama, Fukui, Ishikawa, Chiba, Gunma, Ibaraki, Kanagawa, Saitama, Tochigi, Tokyo, Akita, Aomori, Fukushima, Iwate, Miyagi, Yamagata, Aichi
Kota panggedéna Tokyo (12,570,000)
Demografi
Populasi 98,352,000 (as of 1990)
Suku bangsa Japanese

Honshū  (本州? hartina "Daratan Utama") nyaeta pulo panggedena di Jepang, disebut Pulo utama; di kiduleun Hokkaidō meuntas Selat Tsugaru, kalereun Shikoku meuntas Inland Sea, kaler-wetaneun Kyūshū meuntas Selat Kanmon. Pulo ieu nomer tujuh pulo panggedenna, sarta nomer dua pulo panglobana populasi di dunya sanggeus Jawa.

Titik ekstrim[édit | sunting sumber]

Titik pangkalerna di Honshū nyaeta Shimokita Peninsula di Ōma, Aomori, pangkidulna di Cape Kure, Kushimoto, Wakayama. Pulo ieu beulah wetan diwatesan ku Todogasaki di Miyako, Iwate sarta di kulon ku Bishanohana di Shimonoseki, Yamaguchi. Pulo ieu manjang antara 8 darajat bujur jeung 11 darajat lintang.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Koordinat: 36° N 138° E