Ōita Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Ōita (大分県 Ōita-ken)
Map of Japan with Ōita highlighted
Ibukota Ōita
Wewengkon Kyūshū
Pulo Kyūshū
Gubernur Katsusada Hirose
Lega 6,338.82 km² (24th)
 - % cai 0.7%
Populasi  (1 Oktober 2005)
 - Populasi 1,209,587 (34th)
 - Kapadetan 191 /km²
Jumlah Distrik 3
Jumlah Kota Administrasi 18
ISO 3166-2 JP-44
Ramatloka www.pref.oita.jp/english/
Lambang Préféktur
 - Kembang Bungo-ume blossom (Prunus mume var. bungo)
 - Tangkal Bungo-ume tree (Prunus mume var. bungo)
 - Manuk Japanese white-eye (Zosterops japonica)
Symbol of Ōita Prefecture
Lambang Préféktur Ōita

Préféktur Ōita (大分県 Ōita-ken?) nyaeta salah sahiji préféktur di Jepang aya di Pulo Kyūshū. Ibukotana nyaeta Kota Ōita.


Nulis.jpg