Shimane Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Shimane (島根県 Shimane-ken)
Map of Japan with Shimane highlighted
Ibukota Matsue
Wewengkon Chūgoku
Pulo Honshū
Gubernur Zenbē Mizoguchi
Lega 6,707.29 km² (18th)
 - % cai 2.7%
Populasi  (1 Oktober, 2000)
 - Populasi 761,503 (46th)
 - Kapadetan 114 /km²
Jumlah Distrik 7
Jumlah Kota Administrasi 21
ISO 3166-2 JP-32
Ramatloka www.pref.shimane.jp/
section/kokusai/foreign/
Lambang Préféktur
 - Kembang Moutan peony (Paeonia suffruticosa)
 - Tangkal Japanese black pine (Pinus thunbergii)
 - Manuk Whooper swan (Cygnus cygnus)
Symbol of Shimane Prefecture
Lambang Préféktur Shimane

Préféktur Shimane (島根県 Shimane-ken?) nyaeta salah sahiji préféktur di Jepang aya di Wewengkon Chūgoku di Pulo Honshū. Ibukotana nyaeta Matsue. Populasina nomer dua pangsaeutikna, saluhureun Préféktur Tottori tatangga préféktur di beulah wetanna. Ieu Préféktur manjang ti wetan ka kulon nyanghareupan Jajaran Pagunungan Chūgoku di beulah kiduleunna sarta Laut Jepang di beh kalerna. Kota-kotana lolobana sapanjang basisir Laut Jepang. Di dinya aya Izumo Taisha di Kota Izumo, nu ngarupakeun salah sahiji Kuil Shinto pangkolotna di Jepang.

Kapuloan Oki di Laut Jepang oge bagean ti Préféktur Shimane, nu diaku oge ku Koréa Kidul-dikontrol ti pulo Liancourt Rocks (Takeshima).

Nulis.jpg