Kawasaki, Kanagawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kota Kawasaki
川崎市
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Kantō
Préfektur Kanagawa Prefecture
Karakter fisik
Area 144,35 km² (55,7 sq mi)
Populasi (as of Agustus 2007)
     Total 1.366.342
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 35°31′N 139°42′E / 35.517°N 139.700°E / 35.517; 139.700Koordinat: 35°31′N 139°42′E / 35.517°N 139.700°E / 35.517; 139.700
Lambang
Tangkal Camellia
Kembang Azalea
Symbol of Kota Kawasaki
Lambang Kota Kawasaki
Kantor Pamarentahan Kota Kawasaki
Walikota Takao Abe
Alamat 〒210-8577
Kawasaki-shi,
Kawasaki-ku, Miyamoto-cho 1
Nomer telpon 044-200-2111
Ramatloka resmi: Kota Kawasaki

Ieu artikel ngeunaan kota-kota di Jepang. Keur pabrik motor, tempo Kawasaki Heavy Industries.

Kota Kawasaki (川崎市 Kawasaki-shi?) nyaeta hiji kota aya di Kanagawa, Jepang.

Kawaasaki aya diantara Tokyo jeung Yokohama bagean ti Megapolitan Tokyo, panglobana populasi di dunya. Kawasaki oge kota panglobana populasi di Jepang nu teu boga sistim kareta bawah tanah, sanajan padet sacara rel kareta biasa. Wewengkon Kawasaki asalna bagean ti Musashi Province, atawa Wewengkon Tokyo (lawan ti Sagami ngahiji jeung Kanagawa), as evidenced by the Nambu Line.

Kota kembar[édit | sunting sumber]

Jepang[édit | sunting sumber]

Internasional[édit | sunting sumber]

Palabuan sobat[édit | sunting sumber]

Gambar-gambar[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Kawasaki, Kanagawa di Wikivoyage

Citakan:Kanagawa


Nulis.jpg