Hokkaido

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur the dog breed, tempo Hokkaido (dog).
Hokkaidō (北海道 Hokkai-dō)
Map of Japan with Hokkaidō highlighted
Ibukota Sapporo
Wewengkon Hokkaidō
Pulo Hokkaidō
Gubernur Harumi Takahashi
Lega 83,453.57 km² (1st)
 - % cai 6.4%
Populasi  (2005-10-01)
 - Populasi 5,627,424 (7th)
 - Kapadetan 67.4 /km²
Jumlah Distrik 68
Jumlah Kota Administrasi 180
ISO 3166-2 JP-01
Ramatloka Hokkaido Official Website
Lambang Préféktur
 - Kembang Hamanasu
(Rugosa Rose, Rosa rugosa)
 - Tangkal Ezomatsu
(Jezo Spruce, Picea jezoensis)
 - Manuk Tanchō
(Red-crowned Crane, Grus japonensis)
Symbol of Hokkaidō
Symbol of Hokkaidō

Hokkaidō  (北海道? sacara literatur hartina "Sirkuit Laut Kaler", Ainu: Ainu Mosir), samemehna disebut Ezo, Yezo, Yeso, jeung Yesso, pulo no dua penggede di Jepang, pangkalerna tina 47 bagean préféktur. Selat Tsugaru misahkeun Hokkaidō ti Pulo Honshū, sanajan kitu ieu dua pulo dihubungkeun ku Torowngan Seikan di handapeun laut. Kota panggede di Hokkaidō jeung ibukotana nyaeta, Sapporo, nu ngarupakeun kota metropolitan.

Nulis.jpg