Sendai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sendai City
仙台市
Lokasi Sendai City
Sendai City aya di Miyagi Prefecture, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Tōhoku
Préfektur Miyagi Prefecture
Karakter fisik
Area 788,09 km² (304,3 sq mi)
Populasi (as of 2005)
     Total 1.028.214
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 38°16′05″N, 140°52′11″E
Lambang
Tangkal Japanese zelkova
Kembang Japanese clover
Symbol of Sendai City
Lambang Sendai City
Kantor Pamarentahan Sendai City
Walikota Katsuhiko Umehara
Alamat 〒980-8671
Sendai-shi, Aoba-ku, Kokubun-cho 3-7-1
Nomer telpon 022-261-1111
Ramatloka resmi: Kota Sendai
Keur kota Sendai di Préféktur Kagoshima, tempo Satsumasendai, Kagoshima.

Kota Sendai (仙台市 Sendai-shi?) nyaeta ibukota Préféktur Miyagi, Jepang, tur kota panggedena di Wewengkon Tōhoku (kaler wetan). Populasi sajuta jiwa jeung kota salah sahiji tina opatwelas kota metropolitan di Jepang. Ieu kota diadegkeun dina taun 1600 ku daimyo Date Masamune (伊達政宗 Date Masamune?), tur disebut oge "Kota Tatangkalan" (杜の都 Mori no Miyako?).

Kota sobat jeung baraya[édit | sunting sumber]

Kota sobat jeung baraya internasional[édit | sunting sumber]

Sendai ngabogaan sajarah panjang dina hubungan antara dua kota sacara internasional. Aya hubunga jeung Riverside, California dina 9 Maret, 1957, kota sobat pangkolotna di Jepang.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Sendai di Wikivoyage

  • "Sendai-Shi, Japan" (A photoblog by Abraham Lincoln of Brookville, Ohio, US who began photography while stationed with the US Army at Camp Sendai in post-war Japan. The site assembles photos of Sendai from Mr. Lincoln and other residents of the city from that period.

Citakan:Miyagi Script error

Nulis.jpg