Okinawa Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Okinawa (沖縄県 Okinawa-ken)
Map of Japan with Okinawa highlighted
Ibukota Naha
Wewengkon Ryūkyū Archipelago
Pulo Okinawa
Gubernur Hirokazu Nakaima
Lega 2,271.30 km² (44th)
 - % cai 0.5%
Populasi  (1 Oktober, 2000)
 - Populasi 1,318,218 (32nd)
 - Kapadetan 580 /km²
Jumlah Distrik 5
Jumlah Kota Administrasi 41
ISO 3166-2 JP-47
Ramatloka www.pref.okinawa.jp/
english/
Lambang Préféktur
 - Kembang Deigo (Erythrina variegata)
 - Tangkal Pinus luchuensis (ryūkyūmatsu)
 - Manuk Okinawa woodpecker (Sapheopipo noguchii)
[[Image:|130px|Symbol of Okinawa Prefecture]]
Lambang Préféktur Okinawa

Préféktur Okinawa (沖縄県 Okinawa-ken?, Okinawan: Uchinā) nyaeta préféktur pangidulna di Jepang, tur mangrupa saratus Kapuloan Ryukyu siga rante sapanjang 1,000 km, nu ngajajar ti kiduleun Kyūshū (pulo utama nomer opat di Jepang beulah kidul-kulon) nepi Taiwan. Ibukota Okinawa nyaeta, Naha, aya di bagean kidul pulo panggedena tur panglobana populasina, Pulo Okinawa, nu ampir tengah-tengah antara Kyūshū jeung Taiwan. Kapuloan Senkaku nu kapisah (Basa Cina: Kapuloan Diaoyu) sacara adminitasi kaasup bagean Préféktur Okinawa dina mangsa kiwari.


Nulis.jpg