Sapporo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sapporo
札幌市
Lokasi Sapporo
Sapporo aya di Hokkaidō, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Hokkaidō
Préfektur Hokkaidō
Karakter fisik
Area 1.121,12 km² (432,9 sq mi)
Populasi (as of Maret 2007)
     Total 1.890.561
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 43°4′N 141°21′E
Lambang
Tangkal Lilac
Kembang Lily of the valley
Manuk Common cuckoo
Symbol of Sapporo
Lambang Sapporo
Kantor Pamarentahan Sapporo
Walikota Fumio Ueda
Alamat 〒060-8611
2-1-1 Kita-ichijō-nishi, Chūō-ku, Sapporo-shi, Hokkaidō
Nomer telpon 011-211-2111
Ramatloka resmi: Kota Sapporo
Pamandangan beulah kulon wetan Kota Sapporo
Taman Odori, jantung Kota Sapporo, tatanggaan jeung Hōheikan

Kota Sapporo (札幌 Sapporo-shi?) listen  nyaeta kota nomer lima panggedena di Jepang dumasar kana populasi jeung nomer tilu dumasar kana legana. Sapporo nyaeta ibu kota Préféktur Hokkaidō, nu ayana di Subpréféktur Ishikari, tur salah sahiji kota metropolitan di Jepang.

Sapporo kawentar kaluar Jepang saprak jadi tuan rumah Olimpiade Usum Tiris 1972, tur Yuki Matsuri taunan, nu sacara internasional disebut Sapporo Snow Festival, nu ngadatangkeun leuwih ti 2 juta wisatawan ti sakuliah dunya. Kota ieu oge tempat merk Pabrik Bir Sapporo.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Sapporo di Wikivoyage


Citakan:Olympic Winter Games Host Cities

Citakan:Hokkaido


Nulis.jpg