Yokohama

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Keur kacamatan Yokohama di Aomori Prefecture, tempo Yokohama, Aomori.
Keur pausahaan ban, kawentarna Yokohama Tyre, tempo Yokohama Rubber Company.
Yokohama
横浜市
Lokasi Yokohama
Yokohama aya di Kanagawa, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Kantō
Préfektur Kanagawa
Karakter fisik
Area 437,35 km² (168,9 sq mi)
Populasi (as of August 2007)
     Total 3.625.000
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 35°27′N 139°38′E
Lambang
Tangkal Camellia, Chinquapin, Sangoju
Sasanqua, Ginkgo, Zelkova
Kembang Rose
Symbol of Yokohama
Lambang Yokohama
Kantor Pamarentahan Yokohama
Walikota Hiroshi Nakada
Alamat 〒231-0017
1-1 Minato-chō, Naka-ku, Yokohama-shi, Kanagawa-ken
Nomer telpon 045-671-2121
Ramatloka resmi: City of Yokohama

Kota Yokohama (横浜市 Yokohama-shi?) nyaeta ibukota Préféktur Kanagawa nu populasina 3.6 juta, panglobana di antara kota-kota di Jepang sarta nomer dua sanggeus Tokyo (waktu peuting. Populasi Yokohama nomer tilu waktu beurang)[1], aya di Wewengkon Kantō di Pulo Honshū. Yokohama sakah sahiji pusat dagang di Wewengkon Megapolitan Tokyo.

Kota ieu hirup sacara gancang sanggeus dibukana isolasi Jepang di ahir abad ka-19, tur kiwari salah sahiji tina palabuan utama saperti Kobe, Osaka, Nagoya, Hakata, Tokyo jeung Chiba.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Tokyo is not a single incorporated city. See the Tokyo article for more information on the definition and makeup of Tokyo.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Citakan:Kanagawa

Nulis.jpg