Préféktur Aichi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Aichi (愛知県 Aichi-ken)
Map of Japan with Aichi highlighted
Ibukota Nagoya
Wewengkon Chūbu
Pulo Honshū
Gubernur Masaaki Kanda
Lega 5,153.81 km² (28th)
 - % cai 5.4%
Populasi  (April 27, 2007)
 - Populasi 7,341,000 (4th)
 - Kapadetan 1,424 /km²
Jumlah Distrik 10
Jumlah Kota Administrasi 63
ISO 3166-2 JP-23
Ramatloka www.pref.aichi.jp/
index-e.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Iris (Iris laevigata)
 - Tangkal Hananoki (Acer pycnanthum)
 - Manuk Scops Owl (Otus scops japonicus)
Symbol of Aichi Prefecture
Lambang Préféktur Aichi

Préféktur Aichi (愛知県 Aichi-ken?) ayana di wewengkon Chubu Jepang. Ibukotana Nagoya.

Sajarah[édit | sunting sumber]

Asalna ieu wewengkeun dibagi kana tilu propinsi nyaeta Owari, Mikawa jeung Ho. Sanggeus jaman Taika, Mikawa jeung Ho dihijikeun dina hiji pamarentahan. Dina taun 1871, sanggeus abolisi sistim han, Owari, iwal ti Chita Peninsula, sacara pamarentahan jadi Nagoya Prefecture, sedengkeun Mikawa dihijikeun jeung Chita Peninsula jadi Nukata Prefecture. Nagoya Prefecture ganti ngaran jadi Aichi Prefecture dina bulan April 1872, sarta dihijikeun jeung Nukata Prefecture dina tanggal 27 November dina taun nu sarua.

World Expo 2005, Aichi, Japan, diayakeun di Seto jeung Nagakute.

Kota-kota[édit | sunting sumber]

Aya 35 kota di Préféktur Aichi.

Kacamatan jeung désa[édit | sunting sumber]

Kacamatan jeung désa di unggal distrik.


Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Préféktur Aichi di Wikivoyage


Shadow picture of Aichi Prefecture Préféktur Aichi
Kota-kota
Aisai | Anjō | Chiryū | Chita | Gamagōri | Handa | Hekinan | Ichinomiya | Inazawa | Inuyama | Iwakura | Kariya | Kasugai | Kitanagoya | Kiyosu | Komaki | Kōnan | Nagoya (capital) | Nishio | Nisshin | Okazaki | Ōbu | Owariasahi | Seto | Shinshiro | Tahara | Takahama | Tokoname | Tōkai | Toyoake | Toyohashi | Toyokawa | Toyota | Tsushima | Yatomi
Distrik-distrik
Aichi | Ama | Chita | Hazu | Hoi | Kitashitara | Nishikamo | Nishikasugai | Niwa | Nukata
  Tempo oge: Kacamatan jeung desa di unggal distrik edit

Koordinat: 35°5′N 136°59′E