Hiroshima

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kota Hiroshima
広島市
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Chūgoku, Sanyō
Préfektur Hiroshima
Karakter fisik
Area 905,01 km² (349,4 sq mi)
Populasi (as of Januari 2007)
     Total 1.159.391
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 34°23′N 132°27′EKoordinat: 34°23′N 132°27′E
Lambang
Tangkal Camphor Laurel
Kembang Oleander
Symbol of Kota Hiroshima
Lambang Kota Hiroshima
Kantor Pamarentahan Kota Hiroshima
Walikota Tadatoshi Akiba
Alamat 〒730-8586
Hiroshima-shi,
Naka-ku, Kokutaiji 1-6-34
Nomer telpon 082-245-2111
Ramatloka resmi: Kota Hiroshima

Kota Hiroshima (広島市 Hiroshima-shi?) nyaeta ibukota Préféktur Hiroshima, tur kita panggedena di Wewengkon Chūgoku bagean kulon Honshū, pulo panggedena di Jepang. Hiroshima kawentar sakuliah dunya nyaeta kota mimiti dina sajarah nu jadi korban perang nuklir ku dipake bom atom di Hiroshima jeung Nagasaki dina Perang Dunya II ku Amerika.

Hiroshima meunang status kota dina 1 April, 1889 sarta dina tanggal 1 April, 1980 jadi kota metropolitan dumasar kana aturan pamarentah. Walikota Hiroshima kiwari nyaeta Tadatoshi Akiba nu diangkat dina tanggal 23 Pébruari, 1999.

Bacaan saterusna[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Hiroshima di Wikivoyage

Citakan:Hiroshima


Nulis.jpg