Shikoku

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Shikoku
Pulo Shikoku, Jepang
Pulo Shikoku, Jepang
Geografi
Lokasi Asia Wetan
Kapuloan Japanese Archipelago
Area 18,800 km²
Titik pangluhurna Mount Ishizuchi 1982 m
Administrasi
Bandéra Jepang Japan
Préféktur Ehime, Kagawa, Kochi, Tokushima
Demografi
Populasi 4,141,955 (as of 2005)
Suku bangsa Japanese


Shikoku (四国? "opat nagara") nyaeta pangleutikna (panjang 225 km jeung lebar antara 50 km and 150 km) tur pangsaeutikna populasi (4,141,955 as of 2005) diantara opat pulo utama Jepang, ayana di kiduleun Honshū jeung wetaneun pulo Kyūshū. Ngaran heubeulna nyaeta Iyo-no-futana-shima (伊予之二名島), Iyo-shima (伊予島), jeung Futana-shima (二名島). Ngaran kiwari nujul akan opat propinsi heubeul nyaeta : Awa, Tosa, Sanuki, jeung Iyo.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Wiktionary logo
Baca ogé pedaran Wikikamus ngeunaan kecap

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Koordinat: 33°45′N 133°30′E


Nulis.jpg