Fukuoka, Fukuoka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Fukuoka
福岡市
Lokasi Fukuoka
Fukuoka aya di Fukuoka, Jepang.
Lokasi
Nagara Jepang
Wewengkon Kyūshū
Préfektur Fukuoka
Karakter fisik
Area 340,03 km² (131,3 sq mi)
Populasi (as of 2007)
     Total 1.422.836
     Kapadetan Citakan:PD km2 to sq mi
Lokasi 33°35′N 130°24′E
Lambang
Tangkal Camphor laurel
Kembang Camellia
Manuk Black-headed Gull
Kantor Pamarentahan Fukuoka
Walikota Hiroshi Yoshida
Alamat 〒810-8620
1-8-1 Tenjin, Chūō-ku, Fukuoka-shi, Fukuoka-ken
Nomer telpon 092-711-4111
Ramatloka resmi: Fukuoka City

Kota Fukuoka (福岡市 Fukuoka-shi?) nyaeta ibukota Préféktur Fukuoka tur ayana di basisir beulah kaler Pulo Kyūshū di Jepang, nyebrang Selat Tsusima ti Busan Koréa Kidul.

Fukuoka kota panglobana populasi di Kyūshū, dituturkeun ku Kota Kitakyushu. Fukuoka oge kota panggedena jeung kota metropolitan di beulah kulon wewengkon Osaka. Kota Fukuoka diresmikeun dina tanggal 1 April, 1972 dumasar kana aturan pamarentah. Megapolitan Fukuoka (福岡都市圏) pangeusina 2.5 juta jiwa (Sensus 2005), ngarupakeun wewengkon industri beurat di Kyushu Kaler.

Pamandangan Kota Fukuoka ti munara di in Minami-ku, nyanghareup ngaler.

Fukuoka dilayanan ku Bandara Udara Fukuoka, jalur kareta cepet Sanyō Shinkansen di Stasion Hakata jeung ferry. JR Kyushu ngoperasikeun hydrofoil antara Hakata jeung Busan, Koréa Kidul. Kareta bawah taneuh dibuka keur jalur anyar nyaeta jalur Nanakuma dina tanggal 2 Pébruari, 2005.

Fukuoka ngahasilkeun jumlah artis nu sukses panglobana tinimbang kota sejen di Jepang. Artis kawentar di J-pop kaasup Ayumi Hamasaki (awewe pangbeungharna di Jepang), artis solo/penulis lirik Chage & Aska, Misia jeung Yui. Salila taun 1970-an, musisi lokal reueus ku budayana tur dumasar kana hal ieu, Mentai Rock. Di sababaraha taun ieu, jenis musk geus ngahiji antara musisi lokal jeung musisi luar, ngahasilkeun musisi gabungan saperti Fever, Cut Flowers, Dr. Funkinstein, F8 & The Routes.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Fukuoka, Fukuoka di Wikivoyage

Rujukan[édit | sunting sumber]


Shadow picture of Fukuoka Prefecture Fukuoka Prefecture
Symbol of Fukuoka Prefecture
Cities
Asakura | Buzen | Chikugo | Chikushino | Dazaifu | Fukuoka (capital) | Fukutsu | Iizuka | Kasuga | Kama | Kitakyushu | Koga | Kurume | Maebaru | Munakata | Nakama | Nogata | Ogori | Okawa | Omuta | Onojo | Tagawa | Ukiha | Yame | Yanagawa | Yukuhashi
Districts
Asakura | Chikujo | Chikushi | Itoshima | Kaho | Kasuya | Kurate | Mii | Miike | Miyako | Mizuma | Onga | Tagawa | Yamato | Yame
  See also: Towns and villages by district edit


Nulis.jpg