Saitama Prefecture

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Préféktur Saitama (埼玉県 Saitama-ken)
Map of Japan with Saitama highlighted
Ibukota Saitama
Wewengkon Kantō
Pulo Honshū
Gubernur Kiyoshi Ueda
Lega 3,797.00 km² (39th)
 - % cai 0.5%
Populasi  (October 1, 2000)
 - Populasi 6,938,006 (5th)
 - Kapadetan 1,827 /km²
Jumlah Distrik 9
Jumlah Kota Administrasi 70
ISO 3166-2 JP-11
Ramatloka www.pref.saitama.lg.jp/
index_e.html
Lambang Préféktur
 - Kembang Primrose (Primula sieboldii)
 - Tangkal Keyaki (Zelkova serrata)
 - Manuk Eurasian collared dove (Streptopelia decaocto)
Symbol of Saitama Prefecture
Lambang Préféktur Saitama

Préféktur Saitama (埼玉県 Saitama-ken?) nyaeta salah sahiji préféktur di Jepang aya di Pulo Honshū. Ibukotana nyaeta Kota Saitama.

Préféktur ieu ngarupakeun bagean ti Wewengkon Metropolitan Tokyo, tur lolobana warga Saitama bisa disebutkeun sabage sub urban Tokyo, nu lawar liwat pagaliwota unggal poe.


Nulis.jpg