Kota-kota Jepang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bagean pamarentahan Jepang
Tingkat wewengkon
Wewengkon (地方 chihō)
Tingkat préféktur
Préféktur (都道府県 todōfuken)
Tingkat subpréféktur
Subpréféktur (支庁 shichō)
Kota metropolitan
(政令指定都市 seirei-shitei-toshi)
Distrik (郡 gun)
Tingkat kota
Kota utama (中核市 chūkaku-shi)
Kota husus (特例市 tokurei-shi)
Kota (市 shi)
Special Wards (特別区 tokubetsu-ku)
Wards (区 ku)
Kacamatan (町 chō / machi)
Desa (村 son / mura)

Kota ( shi?) nyaeta satuan administrasi loka di Jepang. Kota diruntuykeun kana sababaraha tingkatan dina level nu sarua saperti kacamatan (machi) jeung desa (mura), tapi kota lain bagian tina distrik (gun). Saperti satuan administrasi kontemporer sejenna, kota diatur dina Hukum Otonomi Lokal taun 1947.

Ilaharna, desa atawa kacamatan bisa dipromosikeun jadi kota lamun jumlah penduduknya leuwih ti 50 rebu, sarta kacamatan bisa (tapi teu wajib) dilebur jadi kacamatan atawa desa lamun pendudukna kurang ti 50 rebu. Kota nu pangsaeutikna jumlah penduduk nyaeta , Utashinai, Hokkaido, nu kurang ti 6 rebu, sabalikna kota nu sarua jeung perfektur dina jumlah pendudukna nyaeta, Otofuke, Hokkaido, nu jumlahnya ampir 40 rebu. Kota gede nu kurang ti 200,000 nu teu ilahar bisa narima status husus, kota husus, kota utama atawa kota nu dirancang.

Tokyo sacara informasi dianggap salaku kota ku dunya luar, tapi lain kota lamun dumasar kana hukum Jepang. "Pamarentahan Metropolitan Tokyo" ngabogaan kakuatan perfektur sarta teu pakait jeung kota dina watesan Pamarentahan Metropolitan Tokyo.

Tempo Daptar Kota di Jepang sarta Daptar kota di Jepangan dumasar kana jumlah penduduk keur daptar nu leuwih lengkep.

Rujukan[édit | sunting sumber]

Wikipedia Basa Inggris, Juli 2006.