Sultan Maulana Yusuf

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Sultan Maulana Yusuf salasahiji anu nyebarkeun Islam di tatar Sunda hususna Banten. Mantenna janten panutan sakaligus janten raja anu ngawitan di karajaan Banten, sanajan mantenna sanés asli urang Sunda nanging ku kaaripan, kasabaran dina nyebarken agama Islam di wewengkon Sunda hususna di kawasan Banten dugikeun ka mantenna tiasa ngéléhkeun sagala kamusrikan anu di jaman harita didewa-dewa ku masarakat Banten. Tah, ti jaman harita Sultan Maulana Yusuf diangkat sareng dinobatkeun janten raja anu linuhung sareng sugih ku pangaweuruh di kawasan Banten.


Nulis.jpg