The Cranberries

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
The Cranberries konsér di Forum di Assago, Milan, Italia, 16 Maret 2010

The Cranberries nya éta grup musik asal Limerick, Irlandia anu dibentuk taun 1990 ku Noel jeung Mike Hogan sarta Fergal Lawler[1]. Dolores O'Riordan lolos audisi jadi vokalis sabada vokalis pertama kaluar ti grup[1].

Diskografi[édit | sunting sumber]

Album pertamana nya éta EVERYBODY ELSE IS DOING IT, SO WHY CAN'T WE? kalayan label island anu dirilis taun 1993, anu dituturkeun ku tur promosi. Lantaran ieu tur, MTV ngarasa kairut, terus nayangkeun video clip The Cranberries[1][2]. Album NO NEED TO ARGUE anu dirilis taun 1994 ku Island jadi titik balik The Cranberries[1][2]. Album kalayan single Zombie jeung Ode My Family ieu dilélér triple platinum dina kurun waktu sataun[1]. Ieu album kajual hampir 17 Juta kopi di Dunya[1]. Album THE FAITHFUL DEPARTED dirilis taun 1996, diteruskeun ku album BURY TO HATCHET taun 1999[2]. Taun 2001, album WAKE UP AND SMELL THE COFFEE dirilis[2]. Sanggeus album éta dirilis[2]. The Cranberries mutuskeun pikeun vakum di taun 2003[1]. Terus di taun 2010, The Cranberries ngaluarkeun album BUALADH BOS: THE CRANBERRIES LIVE[2].

Référénsi[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g [The Cranberries-kapanlagi.com](diaksés tanggal 1 Nopémber 2011)
  2. a b c d e f [The Cranberries Discography] (diaksés tanggal 1 Nopémber 2011)
Nulis.jpg