Toponimi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Toponimi nyaéta bahasan ilmiah ngeunaan ngaran tempat (toponim), asal-usul, harti, pamakéan, sarta tipologinya. Bagian kahiji kecap kasebut asalna ti basa Yunani tópos (τόπος) anu hartosna tempat sarta dituturkeun ku ónoma (ὄνομα) anu hartosna ngaran. Toponimi mangrupa bagian ti onomastik, bahasan ngeunaan sagala rupa ngaran.

Nu dimaksud toponim di dieu nyaéta ngaran tempat, wewengkon, atawa hiji bagian séjén tina beungeut dunya, kaasup anu alami (kawas walungan) sarta anu mangrupakeun jieunan jelema (kawas dayeuh).


Nulis.jpg