Universitas Pakuan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Universitas Pakuan (UNPAK) diadegkeun taun 1961 ku ngaran Universitas Bogor. [1] Dina bulan Séptémber 1977, Kopertis IV jeung Wali Kota Madya Bogor, paguron luhur ieu narima penggabungan sababaraha paguron luhur swasta nu aya di Bogor (saperti Akademi Bahasa Asing, IKIP PGRI, Akademi Pariwisata, Akademi Sekretaris jeung Manajemen Indonésia, sarta Akademi Ilmu Agama Islam). [1] Ku alatan penggabungan ieu, ngaran paguron luhur ieu dirobah jadi Universitas Pakuan dina taun 1980. [1]

Visi & Misi[édit | sunting sumber]

Visi[édit | sunting sumber]

Salaku puseur kamekaran panalungtikan nu bisa ngalarapkeun hasil-hasilna sacara unggul, mandiri jeung miboga karakter, dina raraga pemberdayaan masarakat pikeun ngalancarkeun pangwangunnan daérah jeung nasional nu tumuluy, pikeun ningkatkeun kabagjaan masarakat. [2]

Misi[édit | sunting sumber]

  • Ngalaksanakeun kagiatan panalungtikan pikeun ngamekrkeun élmu pangaweruh. [2]
  • Ngamekarkeun kmitraan jeung instansi/lembaga, parusahaan jeung perorangan dina ngamekarkeun panalungtikan. [2]
  • Ningkatkeun poténsi sumber daya manusa Universitas Pakuan jeung masarakat ngaliwatan gawé bareng panalungtikan atikan. [2]

Tujuan[édit | sunting sumber]

  • Ngalaksanakeun panalungtikan pikeun ngagali élmu pangaweruh, téknologi jeung seni dina hal kamasarakatan, budaya jeung lingkungan hirup, saluyu jeung lingkup kakhususan kaélmuan para panalungtik di lingkungan Universitas Pakuan. [2]
  • Ngamekarkeun hasil panalungtikan élmu pangaweruh , téknologi jeung seni boh tina segi kuantitas boh segi élmu pangaweruh, téknologi jeung seni nu spesifik, khususna dina masalah kamasarakatan, budaya jeung lingkungan hirup. [2]
  • Ngamekarkeun pangaweruh para panalungtik Universitas Pakuan sahingga palaksanaan panalungtikan ni dilakukeun bisa leuwih kualitas jeung bisa dimanfaatkeun para stakeholder khususna dina masalah kamasarakatan, budaya jeung lingkungan hirup. [2]
  • Méré palatihan panalungtikan nu aya pakaitna jeung lingkungan hirup, sahingga hasil panalungtikan nu dilakukeun bisa dimekarkeun boh ku panitén sorangan, institusi Lembaga Penelitian jeung Pengembangan/Universitas Pakuan, boh ku para stakeholder, pamangku kapentingan. [2]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c Unpak (Diakses tanggal 19 november 2011)
  2. a b c d e f g h i Visi & Misi (Diakses tanggal 19 November 2011)